groen lijn
 Natuurlijke Isolatie en Wandverwarming
 Nieuwbouw Eco - Restyled

 

Home

Natuurlijke isolatie

Wandverwarming

LivingEarth Company's
leemstucprodukten

Terug naar
Projectfoto's

Klik op foto voor vergroting

             
  wandverwarming_met_leem   wandverwarming_met_leem   wandverwarming_met_leem  
             
             
  warmtewand   warmtewand   warmtewand_met_leem  
             
             
  leemstuc   leemstuc   leemstuc  
             
             
  leemstuc   leemstuc   leemstuc  
             
             

NATUURLIJKE ISOLATIE EN WANDVERWARMING
NIEUWBOUW ECO - RESTYLED

EEN
WISPELTURIG KLIMAAT VRAAGT OM NATUURLIJK COMFORT EN ... EFFICI╦NTE VERWARMING

De foto's hierboven betreffen de energiezuinige renovatie van een gezinswoning uit de jaren '80. Deze woning ging twee jaar geleden binnen de familie over op de jongere generatie.
Op het gebied van binnen-afwerking droeg deze woning voor de renovatie de kenmerken van de jaren '80 ; bakstenen muren bepaalden een belangrijk deel van de uitstraling. De nieuwe eigenaren besloten om aandacht te geven aan energiezuinigheid, om meer licht in de woning toe te laten (met name in het trappenhuis) en om de binnen-afwerking op een natuurlijke wijze bij de tijd te brengen.

Er werden zonnepanelen geplaatst en isolerende houtvezelplaten met wandverwarming in diverse kamers aangebracht. Ook werden er extra ramen in het dak en in de kamers boven aangebracht.
Nagenoeg de hele woning werd daarna met leemstuc afgewerkt. Het nieuwe kleurenschema voor de woning werd wit - anthraciet / grijs (leemstuc Living Krystal Colours-Wit en Living Krystal Colours-Anthraciet / Grijs).
De afwerking met leemstuc combineert mooi met de natuurstenen vloer en de bamboe details.
De woning oogt door het toelaten van daglicht en door de witte leemstuc-afwerking niet alleen lichter, hij voelt ook lichter aan.

LivingEarth Company bracht in de woning houtvezelplaten en wandverwarming aan, repareerde beschadigd gips-stucwerk (het plafond van de woonkamer) en verzorgde de afwerking met leemstuc. De wandverwarming en de bakstenen muren kregen daarbij een extra dikke laag leem voordat leemfinish werd aangebracht.
Diverse details vroegen de aandacht : uitwendige hoeken, de verzorging van stucwerk rond spotjes, de verzorging van stucwerk rond de dakramen en de afwerking van een toog.

De fotoserie geeft een beeld van de afwerking van houtvezelplaten / wandverwarming met leem en van het resultaat van de afwerking met leemstuc Living Krystal Colours. U ziet van links naar rechts en van boven naar beneden :
1e rij : 1e, 2e en 3e foto : De afwerking van wandverwarming met enkele lagen leem ; de wandverwarmings-slangen zijn gemonteerd op isolerende houtvezelplaten.
2e rij : 1e en 2e foto : Eerste verdieping - De afwerking van wandverwarming met enkele lagen leem ; de wandverwarmings-slangen zijn gemonteerd op isolerende houtvezelplaten.
3e foto : Eerste verdieping - Warmtewand en plafond afgewerkt met leem.
3e rij : 1e foto : Woonkamer afgewerkt met leemstuc Living Krystal Colours-Wit en haard afgewerkt met leemstuc Living Krystal Colours-Anthraciet / Grijs. 2e foto : Woonkamer afgewerkt met leemstuc Living Krystal Colours-Wit. 3e foto : Keuken afgewerkt met leemstuc Living Krystal Colours-Wit en leemstuc Living Krystal Colours-Anthraciet / Grijs.
4e rij : 1e, 2e en 3e foto : Trappenhuis afgewerkt met leemstuc Living Krystal Colours-Wit.

Text en foto's copyright © LivingEarth Company 2003-2014

       
logo logo
groen lijn