HOME > VRAAG EN ANTWOORD > Stucco Lustro en Tadelakt


VRAAG EN ANTWOORD

STUCCO LUSTRO EN TADELAKT

Vraag hier de PDF Vraag en Antwoord - Stucco Lustro en Tadelakt aan.


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN STUCCO LUSTRO EN TADELAKT ?
Antw.:
Stucco Lustro komt voort uit de Italiaanse stuc-/decoratietraditie.
Het oppervlak van Stucco Lustro kan door de afwerking met een zeeplaag en een laag bijenwas water- en vuilafstotend worden gemaakt, maar niet waterdicht.

Met Stucco Lustro kan men speelse effecten creŽren die aan marmer doen denken. Het decoratieve resultaat wordt o.a. bepaald door de keuze voor lichte dan wel donkere kleuren en de 'handtekening' van de stucadoor.

Tadelakt komt voort uit de Marokkaanse stuc-/decoratietraditie.
Het is gebaseerd op een speciale kalksoort die in Marokko gevonden wordt: hydraulische kalk. Mede daardoor heeft het een eigen karakter en specifieke mogelijkheden.
Het oppervlak van Tadelakt kan wel waterdicht worden gemaakt.

Tadelakt heeft een ambachtelijke en heel specifieke uitstraling. Mediterrane kleuren passen goed bij Tadelakt.
Houdt u bij de keuze voor dit stucprodukt met name rekening met de (toekomstige) functie, sfeer en inrichting van de ruimten(n) waarin u Tadelakt een plaats zou willen geven.

KAN MEN GAATJES BOREN IN HET OPPERVLAK VAN STUCCO LUSTRO / TADELAKT ?
Antw.:
Ja.

HOE KAN IK HET OPPERVLAK VAN STUCCO LUSTRO / TADELAKT SCHOONMAKEN ?
Antw.:
Bij de oplevering van het werk ontvangt u van LivingEarth Company een onderhoudsset met natuurlijke zeep. Deze zeep is bedoeld om het oppervlak van Stucco Lustro / Tadelakt op te poetsen en te onderhouden. Deze zeep beschermt het oppervlak ook.

Gangbare schoonmaakmiddelen en schuurprodukten zijn niet geschikt voor het schoonmaken en onderhouden van Stucco Lustro / Tadelakt.

KAN STUCCO LUSTRO / TADELAKT AANGEBRACHT WORDEN OP METAL STUD MET PLAATMATERIAAL ?
Antw.:
Nee, deze wandopbouw is niet optimaal. Stevige, stabiele muren of wanden zijn noodzakelijk voor een degelijk en mooi resultaat.

HET LIJKT MIJ MOOI OM HET WASTAFELBLAD MET STUCCO LUSTRO AF TE LATEN WERKEN.
Antw.:
Stucco Lustro is niet geschikt voor de afwerking van wastafelbladen of aanrechtbladen.

IK WIL VOOR EEN KLANT EEN MAROKKAANSE BADKAMER CREňREN EN TADELAKT OP DE MUREN /WANDEN AANBRENGEN. KAN IK TADELAKT OOK OP DE VLOER AANBRENGEN ?
Antw.:
U zou dit eventueel kunnen doen als de vloer van gestort beton gemaakt is. Het is echter zeer de vraag of het, gezien het dagelijks gebruik van de badkamer en de eisen waaraan een vloer in een badkamer moet voldoen, verstandig is om Tadelakt op de vloer aan te brengen.

Daarnaast kan overdaad een rol spelen.
Tadelakt in een welgekozen kleur op de muren in combinatie met een mooie wastafel en lamp doen samen waarschijnlijk meer voor de Marokkaanse sfeer dan wanneer Tadelakt in de hele ruimte (en ook op de vloer) aanwezig is.

MIJN STUCADOOR ZEGT DAT STUCCO LUSTRO / TADELAKT NA HET AANBRENGEN MET EEN LAK BESCHERMD MOETEN WORDEN. IS DAT ZO ?
Antw.:
Dit geldt beslist niet voor de stucprodukten waarmee LivingEarth Company werkt. Deze Stucco Lustro / Tadelakt is op natuurlijke wijze water- en vuilafstotend, namelijk door de aangebrachte zeeplaag en de laag bijenwas.

Zou u een lak op Stucco Lustro / Tadelakt (laten) aanbrengen, dan doet u het natuurlijke en decoratieve effect van het stucprodukt teniet en wordt het oppervlak er niet mooier op ! De samenstelling van de lak is namelijk niet afgestemd op de samenstelling en het karakter van Stucco Lustro / Tadelakt.

IK WIL ZELF STUCCO LUSTRO / TADELAKT AANBRENGEN. VERKOOPT LIVINGEARTH COMPANY DEZE STUCPRODUKTEN ?
Antw.:
Nee, LivingEarth Company legt zich toe op de uitvoering en niet op de verkoop van stucprodukten. U kunt Stucco Lustro en Tadelakt wel bij de ecologische bouwmarkten vinden.

HET LIJKT MIJ LEUK OM ZELF STUCCO LUSTRO / TADELAKT IN ONS HUIS AAN TE BRENGEN. HOE DOE IK DAT ?
Antw.:
De produkten waarmee LivingEarth Company werkt, vragen (veel) stuc-ervaring, hand-vaardigheid, inzicht in de ondergrond en in de technische omstandigheden waarbinnen Stucco Lustro of Tadelakt moeten worden aangebracht.

Voor Tadelakt worden in Nederland cursussen gegeven. Wij raden u aan om minstens 1 cursus te volgen.
Verder raden wij u aan om minstens 1 proefwand met Stucco Lustro of Tadelakt te maken vůůr u in een (bad)kamer zelf aan de slag gaat.

Er zijn stucprodukten in de handel die lijken op Stucco Lustro / Tadelakt, maar die in technisch opzicht toegankelijk(er) zijn voor doe-het-zelvers.

 

LEEM, LEEMSTUC, STUCCO LUSTRO, TADELAKT, WARMTEWANDEN

Maak gebruik van de (kleur-)rijke ervaring en de deskundigheid van LivingEarth Company.
Bekijk de projectfotoís
   hier.

Copyright © LivingEarth Company 2003-2015

Het is niet toegestaan om deze text geheel of gedeeltelijk voor commerciŽle doeleinden over te nemen, te copiŽren of op andere wijze te vermenigvuldigen noch om deze text geheel of gedeeltelijk voor commerciŽle doeleinden te verspreiden.

 

HOME

LIVINGEARTH
COMPANY

UW PROJECT

ECOLOGISCHE
DUURZAAMHEID

LEEM ALS BOUWMATERIAAL

LIVINGEARTH'S
LEEMSTUC-
PRODUCTEN

STAMPLEEM

LEEMSTENEN

STUCCO LUSTRO

TADELAKT

NATUURLIJKE
ISOLATIE

WANDVERWARMING,
WARMTEWANDEN

PRIJSINFORMATIE

VRAAG EN
ANTWOORD

Leem en leemstuc - 1

Leem en leemstuc - 2

Stampleem, leemstenen

Natuurlijke isolatie -
Wandverwarming


Stucco Lustro -
Tadelakt

CONTACT

PROJECTFOTO'S

LINKS NAAR
ENERGIE BESPAREN