groen lijn
 Vormgeving in Combinatie met Leem, Leemstuc,
 Stucco Lustro en Tadelakt

 

Home

Vormgeving

LivingEarth Company's
leemstucprodukten

Stucco Lustro

Tadelakt

Terug naar
Projectfoto's

Klik op foto voor vergroting

             
  leemstuc   leemstuc   leemstuc  
             
             
  leemstuc   tadelakt   stampleem  
             
             
  leem   leemstuc   leemstuc  
             
             
  leemstuc   leemstuc   leemstuc_Stucco_Lustro  
             
             

VORMGEVING IN COMBINATIE MET LEEM, LEEMSTUC, STUCCO LUSTRO EN TADELAKT

BOGEN   MUURLAMPJES   NISJES   AFGERONDE HOEKEN   SPEELSE DETAILS   EN MEER

In een mooie en verzorgde woon- of werkomgeving kan men zich ontspannen, kracht opdoen en goed en plezierig werken. Dit komt de vitaliteit, de gezondheid en de produktiviteit ten goede.

Met ruimtelijke en/of decoratieve vormgeving kan een wooninterieur of werkinterieur verfraaid worden.
Leem, leemstuc, Stucco Lustro en Tadelakt nodigen uit tot (de afwerking van) ruimtelijke en/of decoratieve vormgeving.

Men kan een 'onderscheid' maken tussen
- de meer ruimtelijke vormgeving, waarbij de aandacht met name getrokken wordt door de ruimtelijkheid en de dimensies van de vorm. Voorbeelden : vrij vorm-gegeven uitwendige hoeken, (vrij vorm-gegeven) bogen en balken en stampleem.
- de meer decoratieve vormgeving, waarbij de aandacht met name getrokken wordt door het decoratieve aspect van de vorm. Voorbeelden : een muurlampje, een nisje.

In de praktijk overlappen ruimtelijke en decoratieve vormgeving elkaar.

Men kan uitgaan van bestaande vormen of elementen of nieuwe vormen of elementen creŽren.

Voor meer informatie klikt u linksboven op Vormgeving, op LivingEarth Company's leemstucprodukten, op Stucco Lustro of op Tadelakt.

De foto's hierboven geven een beeld van de vormgevende en decoratieve mogelijkheden met leem en leemstuc, Stucco Lustro en Tadelakt.
De woningen zijn van verschillende bouwjaren : 19e eeuw, jaren '20, jaren '80, jaren '90, 2006, 2008 en 2009.
Decoratieve afwerking met leem, leemstuc, Stucco Lustro en Tadelakt is tijdloos en niet gebonden aan een specifieke bouwstijl.
N.B. : De leemkachel (2e rij, 2e foto) is gemaakt door Fa Vuurmeesters uit Diepenheim.

U ziet van links naar rechts en van boven naar beneden :
1e rij : 1e foto : Nieuwbouw 2006. Stalen balken afgewerkt met gipsplaten, leem en leemstuc-Wit ; muren/wanden afgewerkt met leem en leemstuc-Wit. Door de afwerking met leemstuc zijn de balken opgenomen in het interieur en sluiten zij mooi aan op de lemen muren/wanden. 2e foto : Renovatie woning jaren '30. Haard met een hoogte van 6 meter afgewerkt met leem en leemstuc Living Krystal Colours-Grijs.
3e foto : Nieuwbouw jaren '80. Een doorgang afgewerkt met leem en leemstuc LivingEarth Finish-Wit inclusief nisjes en lampjes.
2e rij : 1e foto : Nieuwbouw jaren '80. Een bankje in de hall afgewerkt met leem en leemstuc LivingEarth Finish-Wit. 2e foto : Nieuwbouw 2008. Leemkachel afgewerkt met leem en Tadelakt-Rood. De leemkachel is gemaakt door Fa Vuurmeesters uit Diepenheim.
3e foto : Nieuwbouw 2008. Muur van stampleem. Deze muur rond het terras vormt de visuele overgang tussen het interieur van de woning (die geheel met leemstuc is afgewerkt) en de tuin.
3e rij : 1e foto : Nieuwbouw 2006. Muren/Wanden afgewerkt met leem (en leemstuc-Wit) inclusief afgeronde hoeken. 2e foto : Nieuwbouw 2009. Muren/Wanden afgewerkt met leem en leemstuc LivingEarth Finish inclusief muurlampje.
3e foto : Renovatie woning jaren '20. Muren/Wanden afgewerkt met leem en leemstuc LivingEarth Finish inclusief muurlampje.
4e rij : 1e foto : Nieuwbouw jaren '80. Muur afgewerkt met leem en leemstuc LivingEarth Finish inclusief nisjes. 2e foto : Renovatie woning 19e eeuw, gemeentemonument. Trappenhuis afgewerkt met leem en leemstuc LivingEarth Finish-Wit inclusief nisjes.
3e foto : Renovatie woning jaren '20. Lambrizering in hall afgewerkt met Stucco Lustro-Grijs/Wit ; de muren boven de lambrizering zijn afgewerkt met leem en leemstuc Living Krystal Colours-Wit.

Text en foto's copyright © LivingEarth Company 2003-2014

       
logo logo
groen lijn