groen lijn
 Nieuwbouw - Een Woning uit de Jaren '80
 afgewerkt met leemstuc

 

Home

LivingEarth Company's
leemstucprodukten

Terug naar
Projectfoto's

Klik op foto voor vergroting

             
  leemstuc_geel   leemstuc   voorbereiding  
             
             
  leemstuc_wit   leemstuc_wit   leemstuc  
             
             
  leemstuc   leemstuc   leemstuc_wit  
             
             

NIEUWBOUW - EEN WONING UIT DE JAREN '80 AFGEWERKT MET LEEMSTUC

TIJDLOOS, SFEERVOL EN DECORATIEF ...
        LEEMSTUC IS VEELZIJDIG !

Leemstuc is een natuurlijk en decoratief stucprodukt voor de afwerking van interieurs.
In nieuwbouw-woningen brengt leemstuc tijdloze en natuurlijke charme. Het verzacht de zakelijke uitstraling van beton en brengt eenheid en rust daar waar verschillende materialen voor de ondergrond gebruikt zijn (beton, kalkzandstenen, gipskartonplaten e.a.).

LivingEarth Company werkt met eigen leemstucprodukten : LivingEarth Base, LivingEarth Finish en Living Krystal Colours.
Leemstuc LivingEarth Base leent zich voor de voorbereiding en egalisatie van verschillende soorten ondergrond. Leemstuc LivingEarth Base kan ook daar ingezet worden waar vormgeving gewenst is.
Leemstuc LivingEarth Finish en Living Krystal Colours brengen kleur in het interieur.

Leemstuc van LivingEarth Company kenmerkt zich door een verfijnde samenstelling. Hierdoor is het heel geschikt voor de afwerking van nieuwbouw-woningen.

Voor meer informatie klikt u linksboven op LivingEarth Company's leemstucprodukten.

De foto's hierboven betreffen een nieuwbouw-woning uit de jaren '80. In 2007 kreeg de woning een nieuwe eigenaar. De afwerking binnen was zakelijk en sober.
Het trappenhuis bestond uit kale bakstenen en had een spiraaltrap. De woonkamer had een aanbouw met een laag plafond en pilaren ; de afwerking van de woonkamer was overwegend strak-wit en er lag een grijze plavuizen vloer. Het ontbrak de woning zichtbaar aan warmte.
De nieuwe eigenaar vroeg LivingEarth Company om de begane grond en het trappenhuis met leemstuc en decoratieve elementen af te werken.

De fotoserie toont het proces. U ziet van links naar rechts en van boven naar beneden :
1e rij, hall/trappenhuis : In een al bestaande nis in de hall werd een bankje gemaakt. Binnen in de nis werd vorm aangebracht. De nis werd met leemstuc LivingEarth Finish-Geel afgewerkt.
De langste muur in de hall kreeg twee lampjes en werd met hetzelfde LivingEarth Finish-Geel afgewerkt.
2e rij, trappenhuis : De muren werden afgewerkt met een basis-leemlaag LivingEarth Base en met leemstuc Living Krystal Colours-Wit. Onderaan de trap kwam een rechthoekige nis met een zachtgele achtergrond.
3e rij, woonkamer : De nieuwe haard werd met leemstuc Living Krystal Colours-Oranje afgewerkt. In de hoeken tussen de balken en de pilaren werden vormen aangebracht ; balken, pilaren en vormen werden met leemstuc gestuct. In één pilaar werden nisjes gemaakt.
Een deel van het plafond werd gestuct met leemstuc Living Krystal Colours-Wit ; de balken, pilaren, vormen en een paar muren werden met leemstuc LivingEarth Finish-Wit gestuct. Voor een speels effect werd hier en daar gekleurd zand aan LivingEarth Finish-Wit toegevoegd.

Text en foto's copyright © LivingEarth Company 2003-2014

       
logo logo
groen lijn