groen lijn
 Renoveren en Restaureren - Make-over van een  Stadswoning uit 1915

 

Home

LivingEarth Company's
leemstucprodukten

Stucco Lustro

Tadelakt

Zo werkt
LivingEarth Company

Terug naar
Projectfoto's

Klik op foto voor vergroting

             
  leemproject   voorbereiding   voorbereiding  
             
             
  leem   leem   leem  
             
             
  leemstuc_geel   leemstuc   leemstuc  
             
             
  stucco_lustro_geel   stucco_lustro_geel   stucco_lustro  
             
             
  tadelakt   tadelakt   tadelakt  
             
             

RENOVEREN EN RESTAUREREN - NATUURLIJKE MAKE-OVER VAN EEN STADSWONING (ca 1915)

  LEEM : PUUR EN SFEERVOL
                          STUCCO LUSTRO : STIJLVOLLE GLANS
                                      TADELAKT : MAROKKAANSE ELEGANTIE

Leemstuc is een natuurlijk en decoratief stucprodukt voor de afwerking van muren, wanden en plafonds. Leemstuc geeft interieurs een behaaglijke en sfeervolle uitstraling.

LivingEarth Company is gespecialiseerd in de afwerking van interieurs met natuurlijke, decoratieve materialen. Daartoe behoort ook de afwerking van woningen en werkruimten met leemstuc.
LivingEarth Company werkt met eigen leemstucprodukten : LivingEarth Base, LivingEarth Finish en Living Krystal Colours.
Leemstuc van LivingEarth Company kenmerkt zich door een verfijnde samenstelling en kan daarom uitstekend binnenshuis ingezet worden bij renovatiewerk.

Stucco Lustro is een natuurlijk stucprodukt. Het op kleur gebrachte stucprodukt wordt handmatig in lagen aangebracht. Daarna wordt het stuc-oppervlak met zeep en bijenwas afgewerkt.
Met Stucco Lustro kunnen speelse stuc-effecten gecreŽerd worden die aan marmer doen denken.

De oorsprong van Tadelakt ligt in Marokko. Voor Tadelakt wordt een speciale kalksoort gebruikt.
Het op kleur gebrachte stucprodukt wordt handmatig in lagen aangebracht. Daarna wordt het stuc-oppervlak met zeep en bijenwas afgewerkt.

Het belangrijkste kenmerk van leemstuc, Stucco Lustro en Tadelakt is de natuurlijke, tijdloze en ingetogen schoonheid. Daarom zijn deze stucprodukten heel geschikt voor renovaties van woningen uit de periode 1890-1930.

Voor meer informatie over de produkten en technieken klikt u linksboven op LivingEarth Company's leemstucprodukten, op Stucco Lustro, op Tadelakt, op Natuurlijke isolatie of op Wandverwarming.
Voor meer informatie over de activiteiten en de werkwijze van LivingEarth Company klikt u linksboven op Zo werkt LivingEarth Company.

De foto's hierboven betreffen de make-over van een stadswoning uit ca 1915.
Deze stadswoning werd in 2007 / 2008 gerenoveerd. Bij de renovatie werd aandacht gegeven aan de isolatie van het pand, de vervanging van het houtwerk en de afwerking van de ruimten. De oorspronkelijke indeling van de woning bleef behouden.
De eigenaars kozen ervoor om op de 2e verdieping leemstuc aan te laten brengen. Aangezien zich boven de 2e verdieping een plat dak bevindt en het op zonnige dagen in de kamers tè warm wordt, werd daar een natuurlijk, ademend riet-leemplafond aangebracht.
Twee badkamers werden afgewerkt met Stucco Lustro.
De eigenaars reizen regelmatig naar Marokko. Een mooie reden om in de keuken boven het aanrecht Tadelakt aan te laten brengen !

LivingEarth Company bracht het riet-leemplafond aan, verzorgde het leemstucwerk, werkte de badkamers af met Stucco Lustro en bracht in de keuken Tadelakt aan.

De fotoserie toont het proces van de renovatie. U ziet van links naar rechts en van boven naar beneden :
1e rij : 1e foto : De stadswoning. 2e en 3e foto : Het aanbrengen van rachels en rietmatten op een plafond.
2e rij : 1e foto : Een laag leem op de rietmatten. 2e en 3e foto : De eerste fase van het riet-leem plafond is afgerond en het plafond is voorzien van een lijst.
3e rij : 1e, 2e en 3e foto : De grootste kamer op de 2e verdieping. Afwerking met leemstuc Living Krystal Colours-Wit (plafond) en leemstuc LivingEarth Finish-Geel (muren).
4e rij : 1e, 2e en 3e foto : Badkamer. Afwerking van muren en wanden met Stucco Lustro-Geel.
5e rij : 1e foto : Tadelakt boven het aanrecht in de keuken vóór de afwerking met olijfoliezeep en was ; kleur Naturel. 2e en 3e foto : Tadelakt boven het aanrecht ; kleur Naturel. Het oppervlak is met olijfoliezeep en was tot glans gebracht.

Text en foto's copyright © LivingEarth Company 2003-2014

       
logo logo
groen lijn