groen lijn
 Ruimtelijke en Decoratieve Vormgeving
 in Combinatie met Leemstuc

 

Home

Leem als
bouwmateriaal

LivingEarth Company's
leemstucprodukten

Leemstuc
LivingEarth Finish

Leemstuc
Living Krystal Colours

Terug naar
Projectfoto's

Klik op foto voor vergroting

             
  lampje   lampje   leemstuc_grijs  
             
             
  haard_leemstuc   haard_leemstuc   toog_leemstuc  
             
             
  nisje_leem_geel   leem   leemstuc  
             
             

RUIMTELIJKE EN DECORATIEVE VORMGEVING IN COMBINATIE MET LEEMSTUC

VORM   MUURLAMPJES   NISJES   AFGERONDE HOEKEN   SPEELSE DETAILS

Leemstuc is een natuurlijk en decoratief stucprodukt voor de afwerking van muren, wanden en plafonds. Leemstuc geeft interieurs een behaaglijke en sfeervolle uitstraling.

Leem en leemstuc lenen zich voor de opbouw en afwerking van vormgeving in het interieur.
Men kan daarbij denken aan ruimtelijke vormgeving (vrij vorm-gegeven uitwendige hoeken, bogen, balken en stampleem) en decoratieve vormgeving (muurlampjes, nisjes en andere).
Decoratieve afwerking met leem en leemstuc is tijdloos en niet gebonden aan een specifieke bouwstijl.

Vorm :
Vorm ontstaat door leem en/of leemstuc aan te brengen op reeds bestaande vormen of door vormen te maken en deze vervolgens af te werken met leem en/of leemstuc.

Afronding van hoeken :
De gangbare rechte hoeken van muren en wanden kunnen worden afgerond en daarna met leem en/of leemstuc afgewerkt worden. Dit brengt een zachtere sfeer in de ruimte en maakt de hoeken minder kwetsbaar.

Textuur / Oppervlaktestructuur :
Door strootjes of parelmoer aan leem of leemstuc toe te voegen of door te kiezen uit verschillende kleuren zand verkrijgt men een speels stuc-oppervlak.
Intensiteit en aard van textuur zijn afhankelijk van de persoonlijke smaak van de opdrachtgever, de kleur of tint van het stucwerk en evt. de stijl van het interieur.

Voor meer informatie klikt u linksboven op Leem als bouwmateriaal, op LivingEarth Company's leemstucprodukten of op Leemstuc LivingEarth Finish / Living Krystal Colours.
Voorbeelden van kleuren en texturen vindt u onder Leemstuc LivingEarth Finish / Living Krystal Colours.

De foto's hierboven geven een beeld van de vormgevende en decoratieve mogelijkheden met leem en leemstuc. De woningen zijn van verschillende bouwjaren : midden jaren '20, jaren '50, jaren '80, jaren '90 en 2006.

U ziet van links naar rechts en van boven naar beneden :
1e rij : 1e en 2e foto : Muurlampen. 3e foto : Een ronde muur in een nieuwbouw-woning die met leemstuc is afgewerkt.
2e rij : 1e en 2e foto : De afwerking van een bestaande schouw met leemstuc en textuur. 3e foto : Een toog en een nis met lamp die op de bovenste verdieping in een strakke nieuwbouw-woning werden gemaakt en vervolgens met leemstuc werden afgewerkt.
3e rij : 1e foto : Een nis in een woonkamer uitgespaard in een bestaande muur. 2e foto : Een muur afgewerkt met basisleem en met een afgeronde hoek. 3e foto : Een plafond met versiering uit de jaren '20, dat eerst gerepareerd werd en daarna met leemstuc afgewerkt werd.

Text en foto's copyright © LivingEarth Company 2003-2014

       
logo logo
groen lijn