groen lijn
 Natuurlijke Isolatie en Wandverwarming
 De Opbouw en Afwerking van een Decoratieve
 Warmtewand

 

Home

Natuurlijke isolatie

Wandverwarming

Natuurlijke Isolatie en
wandverwarming,
Vraag en antwoord

LivingEarth Company's
leemstucprodukten

Terug naar
Projectfoto's

Klik op foto voor vergroting

             
  muurverwarming_op_houtvezelplaten   muurverwarming_op_houtvezelplaten   muurverwarming_op_houtvezelplaten  
             
             
  muurverwarming_met_leem   muurverwarming_met_leem   warmtewand_met_leem  
             
             
  leemproject   leemproject   warmtewand_met_leemstuc  
             
             
  leemstuc_oranje   leemstuc_oranje   leemstuc_oranje  
             
             

NATUURLIJKE ISOLATIE EN WANDVERWARMING
DE OPBOUW EN AFWERKING VAN EEN DECORATIEVE WARMTEWAND

EEN
WISPELTURIG KLIMAAT VRAAGT OM NATUURLIJK COMFORT EN ...
EFFICINTE VERWARMING

Natuurlijke isolatieprodukten zijn een uitstekend alternatief voor gangbaar isolatiemateriaal. Een belangrijke eigenschap van deze isolatieprodukten is de natuurlijke herkomst.
Natuurlijk isolatiemateriaal leent zich zowel voor thermische als voor akoestische isolatie.

Wandverwarming is een vorm van lage temperatuur-verwarming, een economische manier om ruimten te verwarmen.
Wandverwarming kan met leem en leemfinish worden afgewerkt. Zo ontstaan decoratieve warmtewanden die de ruimte bijzonder aangenaam maken.

Voor meer informatie klikt u linksboven op Natuurlijke Isolatie, op Wandverwarming, op Vraag en antwoord of op LivingEarth Company's leemstucprodukten.

De foto's hierboven betreffen een gezinswoning uit de jaren '60. De eigenaren besloten een aantal jaren geleden om de woning te renoveren en meer ruimte te creren d.m.v. een aanbouw. Energiezuinigheid en natuurlijke materialen hadden hierbij hun voorkeur. Daarom kozen zij voor natuurlijke isolatie en wandverwarming op de begane grond, voor een houten vloer en voor afwerking met de natuurlijke stucprodukten leemstuc en Stucco Lustro.

De twee lange muren in de woon-/eetkamer werden elk voorzien van isolerende houtvezelplaten en twee groepen wandverwarmings-slangen.

LivingEarth Company werkte houtvezelplaten / wandverwarming en het plafond af met leem en leemstuc en bracht in de keuken boven het aanrecht Stucco Lustro aan.
De onderkant van de trap was voor de renovatie erg aanwezig in de woon-/eetkamer en toonde zich daarbij niet van zijn mooiste kant. Het realiseren van warmtewanden in de woon-/eetkamer was d gelegenheid om de onderkant van de trap op te nemen in het geheel en mee te stuccen. Dit zorgde voor harmonie in de ruimte.
Leemstuc Living Krystal Colours-Wit op het plafond maakte het plaatje helemaal af.

De fotoserie toont een stuk van het proces van het aanbrengen van houtvezelplaten / wandverwarming en de afwerking daarvan met leem en leemstuc. U ziet van links naar rechts en van boven naar beneden :
1e rij : 1e en 2e foto : Wandverwarmings-slangen aangebracht op houtvezelplaten. 3e foto : De voorbereiding van een opstaande plint.
2e rij : 1e foto : De eerste laag leem en de (2e foto) volgende lagen leem aangebracht op de wandverwarming. 3e foto : Wandverwarming geheel afgewerkt met leem en bewapeningsnet.
3e rij : 1e en 2e foto : De onderkant van de trap wordt voorbereid voor het aanbrengen van leem en leemstuc. 3e foto : De warmtewand afgewerkt met leemstuc Living Krystal Colours-Oranje.
4e rij : 1e foto : De houten vloer, die voorzien werd van een stevige opstaande plint ter bescherming van de leemstuc en van de verwarmings-slangen. 2e foto en 3e foto : De warmtewanden en de onderkant van de trap vormen nu een mooi geheel.

Text en foto's copyright © LivingEarth Company 2003-2014

       
logo logo
groen lijn