groen lijn
 Leem en Leemstuc - Laat u Inspireren

 

Home

Leem als
bouwmateriaal

LivingEarth Company's
leemstucprodukten

Vormgeving

Terug naar
Projectfoto's

Klik op foto voor vergroting

             
  leem   leem   leemstuc_blauw  
             
             
  leemstuc_wit   leem   leemstuc_wit  
             
             
  leemstuc_groen   leem   leem  
             
             

LEEM EN LEEMSTUC - LAAT U INSPIREREN

AARDS EN PUUR    TIJDLOOS    ONGEKUNTSELD EN ... DECORATIEF !

Leem behoort tot de oudste bouwmaterialen in de geschiedenis van de mens. Het 'zit in de grond' en komt uit de lagen die onder de humuslaag en de teeltlaag liggen.
Leem kan op verschillende manieren als bouwmateriaal worden gebruikt : in de vorm van stuc (leem / leemstuc), als aangestampte leem (stampleem) en in de vorm van stenen (leemstenen).

Leemstuc is een natuurlijk en decoratief stucprodukt voor de afwerking van muren, wanden en plafonds. Leemstuc geeft interieurs een behaaglijke en sfeervolle uitstraling. Het is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en tinten.

Stampleem is leem die machinaal en/of handmatig in een mal of bekisting wordt gestampt. Zo maakt men met leem massieve elementen zoals muren, wanden of andere functionele elementen.

Leemstenen zijn (geperste en ongebakken) stenen of blokken van leem, waarmee muren, wanden en warmte-geleidende muren / wanden kunnen worden opgebouwd.

Voor meer informatie klikt u linksboven op Leem als bouwmateriaal, op LivingEarth Company's leemstucprodukten of op Vormgeving.

De foto's hierboven zijn 'kiekjes' uit de praktijk en dienen ter inspiratie. U ziet van links naar rechts en van boven naar beneden :
1e rij : 1e foto : Een nisje afgewerkt met leem. 2e foto : Basisleem op muren en plafond ter voorbereiding van de afwerking met leemfinish. 3e foto : Leemstuc met blauw pigment.
2e rij : 1e foto : Een hall afgewerkt met leemstuc Living Krystal Colours-Wit (plafond) en LivingEarth Finish-Wit (muren). 2e foto : Stampleem (leem aangestampt in een bekisting) met kleureffect. 3e foto : Een muur waarvan het linker gedeelte met leemstuc LivingEarth Finish-Wit werd afgewerkt ; het rechter gedeelte is kaal beton.
3e rij : 1e foto : Leemstuc met groen pigment. 2e foto : Leem in de mengmachine. 3e foto : Leem op wandverwarmings-slangen.

Text en foto's copyright © LivingEarth Company 2003-2014

       
logo logo
groen lijn