groen lijn
 Ecologisch-Duurzame Inspiratie voor Nieuwbouw
 en Renovatie

 

Home

Leem als
bouwmateriaal

LivingEarth Company's
leemstucprodukten

Natuurlijke isolatie

Stucco Lustro

Tadelakt

Terug naar
Projectfoto's

Klik op foto voor vergroting

             
  voorbereiding   riet   rietmat  
             
             
  leem   muurverwarming   warmtewand  
             
             
  houtvezelplaat   leem   leemstuc  
             
             
  leemstuc   leemstuc   stucco_lustro  
             
             
  stucco_lustro   stucco_lustro   tadelakt  
             
             

ECOLOGISCH-DUURZAME INSPIRATIE VOOR NIEUWBOUW EN RENOVATIE

HOUT     RIET     LEEM     LEEMSTUC     STUCCO LUSTRO     TADELAKT

KALK     BAMBOE     VLAS     KURK ...   EERLIJK DUURT HET LANGST !

In de afgelopen jaren is de belangstelling voor natuurlijke / ecologische bouwmaterialen en milieuvriendelijk wonen en leven toegenomen. Gedrevenheid en enthousiasme komen voornamelijk van de kant van de producenten en de consumenten-opdrachtgevers. Vele consumenten hebben zich al laten inspireren door wandverwarming / warmtewanden, zonnepanelen, natuurlijk isolatiemateriaal als vlas en wol, de mogelijkheden met bamboe of toepassingen met leem.

Aannemers in de woningbouw en bouwers stellen zich over het algemeen afwachtend op tegenover natuurlijke / ecologische bouwmaterialen. Het komt nog (te) vaak voor dat zij niet weten van het bestaan van natuurlijke of milieuvriendelijker alternatieven voor de produkten die zij gewend zijn te gebruiken.
Vaak nemen de consumenten-opdrachtgevers het voortouw. Zij wijzen de aannemers en bouwers op het bestaan van de natuurlijke alternatieven en geven daarbij zelfs de nodige achtergrondinformatie.

Met deze fotoserie breken wij een lans voor natuurlijke, eerlijke, mooie bouwmaterialen. Wij willen hiermee zichtbaar maken, dat een isolatieprodukt als houtvezel en dat een stucprodukt als leemstuc of Stucco Lustro ook een traject van research en ontwikkeling hebben doorgemaakt en prachtige resultaten geven.
De thema's die met deze foto's aan bod komen, zijn natuurlijke isolatie, wandverwarming / warmtewanden en de bijzondere uitstraling van leemstuc, Stucco Lustro en Tadelakt.
Duurzame inspiratie ... voor elke generatie !

Voor meer informatie over de produkten en technieken klikt u linksboven op Leem als bouwmateriaal, op LivingEarth Company's leemstucprodukten, op Natuurlijke isolatie, op Stucco Lustro of op Tadelakt.

U ziet van links naar rechts en van boven naar beneden :
1e rij, 1e tot/met 3e foto en 2e rij, 1e foto : Thema Riet-leem Plafonds. Dit riet-leem plafond werd gemaakt in een stadswoning uit 1915.
1e rij - 1e, 2e en 3e foto : Voorbereiding van het riet-leem plafond. 2e rij -1e foto : Het riet-plafond afgewerkt met leem.
2e rij, 2e en 3e foto : Thema Warmtewanden. De warmtewanden op deze foto's werden resp. gemaakt /afgewerkt in een appartement uit 1930 en in een woonmolen.
2e foto : Appartement uit 1930. Opbouw van een warmtewand ; wandverwarmings-slangen.
3e foto : De woonmolen. Warmtewand afgewerkt met leem.
3e rij : Thema Natuurlijke Isolatie en Warmtewanden. Natuurlijke isolatie werd door LivingEarth Company in diverse woningen aangebracht, waaronder woningen uit de jaren '50.
1e foto : Woning uit de jaren '50. Plafond afgewerkt met isolerende houtvezelplaten als voorbereiding voor leemstucwerk ; in de gaten komen later spotjes.
2e foto en 3e foto : Appartement uit 1930. Op de 2e foto ziet u een deel van een warmtewand en muur afgewerkt met bruine leem en op de 3e foto een muur afgewerkt met leemstuc LivingEarth Finish-Wit. De warmtewanden en muren in de woonkamer werden alle met LivingEarth Finish-Wit afgewerkt.
4e rij : Thema Natuurlijke Stucprodukten - Leemstuc en Stucco Lustro :
1e foto : Zaanse woning, monument. Afwerking van de zolder/werkkamer met leemstuc Living Krystal Colours-Wit. 2e foto : Bungalow uit 2006 - Innovatieve toepassing van leem op EPS-blokken en afwerking met leemstuc. Afwerking van de woonkamer met leemstuc-Wit.
3e foto : Woonhuis uit de jaren '30. Afwerking van hall en trappenhuis met leemstuc LivingEarth Finish-Wit en Stucco Lustro-Grijs.
5e rij : Thema Stucco Lustro en Tadelakt. Deze drie foto's geven een beeld van natuurlijke, glanzende stucprodukten waarvan de oorsprong in Italie (Stucco Lustro) en in Marokko (Tadelakt) ligt.
1e foto : Woning uit 1915. Afwerking van de badkamer met Stucco Lustro-Lichtgeel. 2e foto : Woning uit 1925. Afwerking van de badkamer met Stucco Lustro-Oranje.
3e foto : Woning uit 2008. Afwerking van de leemkachel met Tadelakt-Ijzeroxide-rood. De leemkachel werd gebouwd door Fa Vuurmeesters uit Diepenheim.

Text en foto's copyright © LivingEarth Company 2003-2014

       
logo logo
groen lijn