groen lijn
 Ecologisch Bouwen - Een Buitenkans !

 

Home

LivingEarth Company's
leemstucprodukten

Stucco Lustro

Natuurlijke Isolatie

Wandverwarming

Terug naar
Projectfoto's

Klik op foto voor vergroting

             
  leemproject   leemproject   wandverwarming  
             
             
  wandverwarming_leem   leemstuc   leemstuc  
             
             
  leemstuc_grijs   leemstuc   leemstuc_wit  
             
             
  leemstuc_wit   leemstuc_wit   leemstuc_wit  
             
             
  leemstuc_stucco_lustro   leemstuc   ecologische_woning  
             
             

ECOLOGISCH BOUWEN - EEN BUITENKANS !

BOUWEN MET AANDACHT VOOR MENS EN MILIEU

In de afgelopen jaren zijn in Nederland diverse initiatieven genomen op het gebied van ecologisch bouwen. Dit uitte zich in de ontwikkeling van wijken waar gebouwd is met méér aandacht voor mens en milieu en in de ontwikkeling van energiezuinige kantoorpanden en -ruimten.
In mens- en milieuvriendelijke bouwplannen kan worden opgenomen :
ligging en vormgeving van de woning of het kantoor ; efficiënt waterbeheer en waterbesparing ; energiezuinige voorzieningen ; gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen en -produkten ; gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen ; in toom houden van de bouwafval-stroom en recycling van bouwafval ; afwerking van ruimten met natuurlijke produkten zoals leemstuc en natuurlijke verf ; integratie van bomen en planten in de woon- of werksfeer.

Leemstuc is een natuurlijk en decoratief stucprodukt voor de afwerking van muren, wanden en plafonds. Leemstuc geeft interieurs een behaaglijke en sfeervolle uitstraling.
LivingEarth Company werkt met eigen leemstucprodukten : LivingEarth Base, LivingEarth Finish en Living Krystal Colours.
Wij bieden leemstuc in een ruim kleuren-spectrum aan : warm rood, gloedvol oranje, okergeel, kopergroen, lichtgrijs, natuur-wit .... Een regenboog aan mogelijkheden !
Leem en leemstuc zijn zeer geschikt voor de afwerking van wandverwarming / warmtewanden.

Stucco Lustro is een natuurlijk stucprodukt. Het op kleur gebrachte stucprodukt wordt handmatig in lagen aangebracht. Daarna wordt het stuc-oppervlak met zeep en bijenwas afgewerkt.

Natuurlijke isolatieprodukten zijn een uitstekend alternatief voor gangbaar isolatiemateriaal.
Een belangrijke eigenschap van deze isolatieprodukten is de natuurlijke herkomst.

Wandverwarming is een vorm van lage temperatuur-verwarming, een economische manier om ruimten te verwarmen. Wandverwarming kan met leem en leemfinish worden afgewerkt. Zo ontstaan decoratieve warmtewanden die de ruimte bijzonder aangenaam maken.

Voor meer informatie klikt u linksboven op LivingEarth Company's leemstucprodukten, op Stucco Lustro, op Natuurlijke isolatie of op Wandverwarming.

Een jaar of 10 geleden nam een aantal particulieren het initiatief tot het creëren van een ecologische wijk van ca 50 woningen in het midden van het land. Deze groene wijk kreeg de naam 'De Buitenkans'. De meeste woningen in deze wijk zijn in 2005-2006 gebouwd en opgeleverd.
De foto's hierboven betreffen de afwerking van één van de woningen uit deze ecologische wijk. Deze woning werd afgewerkt in 2010.

Type woning : gezinswoning op basis van houtskeletbouw-constructie. Architect : ORGA architect / Daan Bruggink. Meer informatie vindt u op www.orga-architect.nl .

De opdrachtgevers hadden een groot deel van het (voorbereidende) werk binnen zelf gedaan.
Voor de binnenafwerking en de buitenafwerking van de woning werden twee verschillende bedrijven aangetrokken.
Voor de afwerking van de buitenkant werd het Unger-Diffutherm systeem gebruikt. Dit systeem is een combinatie van houtvezel-isolatie en een milieuvriendelijk stucprodukt op basis van silicaat.
Voor de afwerking van de binnenkant werden leem, kalkcement-stuc, leemfinish en Stucco Lustro gebruikt.

LivingEarth Company werkte de woning aan de binnenzijde af. Het ging hierbij om de afwerking van (warmte-)wanden met leem en leemfinish, het aanbrengen van kalkcement-stuc in de badkamers en de afwerking van een deel van de keuken met Stucco Lustro.
Voor de stucafwerking kozen de opdrachtgevers heel bewust voor een eenvoudig kleurenschema : wit en anthraciet / grijs.

De fotoserie geeft een beeld van het afwerkings-proces.
Twee foto's op de 5e rij zijn genomen door ORGA architect / D. Bruggink.
U ziet van links naar rechts en van boven naar beneden :
1e rij : 1e foto : Buitenafwerking van de woning d.m.v. het Unger-Diffutherm systeem (isolatie en stucwerk in één). 2e foto : Voorbereiding van wandverwarming en leemwerk ; wanden met OSB-platen. 3e foto : Wandverwarming op houtvezelplaten ; afwerking van wandverwarming met leem.
2e rij : 1e foto : (Warmte-)wanden met leem ; plafond met leem en met leemstuc Living Krystal Colours-Wit. 2e foto : Woonkamer ; afwerking van (warmte-)wanden en plafond met leem en met leemstuc Living Krystal Colours-Wit. 3e foto : Woonkamer / keuken ; afwerking van (warmte-)wanden met leem en met leemstuc Living Krystal Colours-Grijs.
3e rij : 1e foto : Woonkamer / keuken ; (warmte-)wanden met leemstuc Living Krystal Colours-Anthraciet / Grijs en Living Krystal Colours-Wit. 2e foto : Woon-/eetkamer ; (warmte-)wanden met leemstuc Living Krystal Colours-Wit en Living Krystal Colours-Anthraciet / Grijs. 3e foto : Slaapkamer ; (warmte-)wanden en plafond met leemstuc Living Krystal Colours-Wit.
4e rij : 1e foto : Hall en gang ; (warmte-)wanden en plafond met leemstuc Living Krystal Colours-Wit. 2e foto : Woonkamer ; (warmte-)wanden en plafond met leemstuc Living Krystal Colours-Wit. 3e foto : Woonkamer ; (warmte-)wanden en plafond met leemstuc Living Krystal Colours-Wit.
5e rij : 1e foto ORGA architect / D. Bruggink : Woonkamer / keuken ; (warmte-)wanden en plafond met leemstuc Living Krystal Colours-Wit en Living Krystal Colours-Anthraciet / Grijs ; boven het aanrecht Stucco Lustro-Wit.
2e foto ORGA architect / D. Bruggink : Slaapkamer ; (warmte)wanden en plafond met leemstuc Living Krystal Colours-Wit. 3e foto : Ecologische wijk De Buitenkans.

Text en foto's copyright © LivingEarth Company 2003-2014

       
logo logo
groen lijn