HOME > ECOLOGISCHE DUURZAAMHEID


LIVINGEARTH COMPANY EN DUURZAAMHEID

ECOLOGISCHE DUURZAAMHEID IN ONZE PRAKTIJK

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), Cradle to Cradle (C2C), ecologisch,
bio-based, Duurzaam Bouwen Begrippen die men inmiddels regelmatig en overal tegenkomt.
LivingEarth Company geeft op praktische wijze invulling aan ecologische duurzaamheid.


Vraag hier de PDF 'Ecologische Duurzaamheid in onze Praktijk' en/of onze brochure aan.


NATUURLIJKE KWALITEITEN ...
PRACHTIGE BOUWMATERIALEN !

WERKEN MET VITALE KWALITEITEN
Uit de natuur komen prachtige materialen en produkten voort. Ja, k bouwmaterialen en bouwprodukten van allerlei aard. En daar werkt LivingEarth Company heel graag mee.

Natuurlijke, ecologische / bio-based bouwmaterialen en afwerkingsprodukten bevatten vitale kwaliteiten voor uiteenlopende praktische toepassingen.
Wij noemen het isolerende vermogen van bijv. vlas en wol, de levende stabiliteit van hout, de warme kleurkracht van mineralen, de verzorgende en vochtregulerende kwaliteit van leem en de natuurlijke charme van Stucco Lustro en Tadelakt.

ECOLOGISCH-DUURZAAM
BOUWEN, VERBOUWEN, RENOVEREN EN AFWERKEN

ONZE WERKZAAMHEDEN
Activiteiten
LivingEarth Company is gespecialiseerd in de afwerking / decoratie van interieurs met natuurlijke materialen. Daarmee leveren wij een bijdrage aan nieuwbouw, verbouwing en renovatie.

De activiteiten van LivingEarth Company omvatten:
- toepassingen met leem en leemstuc; leembouw
- toepassingen met de decoratieve stuctechnieken Stucco Lustro en Tadelakt
- hout- en timmerwerk als onderdeel van bovengenoemde activiteiten
- praktisch advies inzake ecologisch of milieuvriendelijk bouwen, verbouwen, renoveren en afwerken

Deze activiteiten zijn een bewuste keuze en geven een specifieke richting binnen de bouw- en afbouwsector aan.
Het werk heeft een ambachtelijk karakter. Kenmerkend voor ambachtelijk werk zijn de hand-vaardigheid, de omgang met voornamelijk natuurlijk materiaal en het complexe proces van diverse 'ruwe' basismaterialen en verschillende grondstoffen naar een verfijnd eindresultaat.

Dynamiek en uitdaging
LivingEarth Company streeft steeds naar en werkt met een ecologische dimensie van het begrip duurzaamheid. Dit komt met name tot uitdrukking in de aard van onze activiteiten, in het gebruik van natuurlijke materialen en produkten, in de werkwijze en in de voorlichting over produkten en werk.
Op deze manier willen wij onze verantwoordelijkheid voor het leefmilieu en voor het welzijn van onze medemens uitdragen.

De invulling van ecologische duurzaamheid is dynamisch: omstandigheden van buitenaf en van binnenuit hebben er doorlopend invloed op.
Er moet steeds gezocht worden naar een optimale invulling van ecologische duurzaamheid. Dit moet vertaald worden in werkbare en herhaalbare handelwijzen in de praktijk. Bij dat proces horen afwegingen en keuzes.

MATERIALEN EN PRODUKTEN
De keuze van materialen en produkten
LivingEarth Company maakt waar enigszins mogelijk gebruik van materialen en produkten die vriendelijk zijn voor mens en milieu. Wij gaan vaak op zoek naar materialen en produkten die milieuvriendelijker en/of beter zijn dan wat wij al gebruiken.

LivingEarth Company maakt gn gebruik van PUR of bouwschuim. LivingEarth Company gebruikt ook geen 'milieuvriendelijk' bouwschuim.

Herkomst van materialen en produkten
Veel materialen en produkten die LivingEarth Company gebruikt, komen uit Europa (Nederland, Duitsland, Engeland, Italie, Frankrijk, Zwitserland).

Voor hout- en timmerwerk gebruiken wij hout en plaatmateriaal dat voorzien is van het FSC-keurmerk en/of een gelijkwaardig keurmerk indien dat beschikbaar is.

Copyright © LivingEarth Company 2003-2015